Geef je hier op!

Hét evenement van het jaar De Ride&Run/Bike in het Drents-Friese Wold. De Afstanden zijn dit jaar 3,5, 5 en 13 km. Bij deze (oefen) Ride&Run/Bike krijg je instructie over de regels, tactieken en etiketten. 

Meer informatie op onze informatiepagina.

oefen Ride & Run/Bike

Bij Ride & Run/Bike staat FUN voor op. Samen met je team geniet je van de bossen van Friesland en Drenthe. Haal je paard maar van stal, poets je schoenen en vet je fietsketting maar in! Op 16 juli 2023 hebben we de Ride & Run/Bike.

De tocht begint op onze eigen startlocatie. Het grootste evenement van ons, voor ruiter, fietser en hardloper, gaat er ook dit jaar weer een groot feest van maken. Bijvoorbeeld met de " Bixie-Ride & Run", een speciale route voor de allerkleinste.

WAT IS DE oefen Ride & RUN/Bike

Bij de oefen Ride & Run/Bike leer je de kneepjes van het vak. De regels, de etiketten en hoe je kan samenwerken. Combineer dat met de prachtige natuur van het Drents-Friese Wold en je gaat een unieke ervaring beleven. Teams van 2 of 3 personen (combinatie van 1 of 2 ruiters te paard met 1 of 2 hardlopers of 1 of 2 fietsers) leggen gezamenlijk een route af die de ideale tijd benaderd, maar niet overschrijd.

BIXIE ROUTE

Ook dit jaar hebben we ook een aparte discipline voor jou als jongste ruiter. De regels zijn hetzelfde, samen met een begeleider naast je, legt als  stoere bixie-ruiter een route af van 3,5 of 5 km. Samen probeert het team zo dicht mogelijk bij de ideale tijd te finishen. Het bixie-ruitertje is minimaal 4 en maximaal 12 jaar oud, de begeleider moet ouder zijn dan 18 jaar. Na het afleggen van de route is er natuurlijk voor iedereen een prijs.

PAARDEN PLEZIER IS HET BELANGRIJKSTE

Bij deze recreatieve tocht is plezier het belangrijkst. Op een ontspannen manier kunnen verschillende disciplines zich meten aan de enige echt paardenkracht. De route ligt in in de bossen van het Drents-Friese Wold rondom Elsloo. De verschillende routes gaan over ruiterpaden in een afwisselend decor van bos, weiland en water. Het is een prachtig panorama voor deze oefenwedstrijd. Bovendien kunt u onbeperkt gebruik maken van de GRATIS koffie, thee en limonade bar.

VOOR IEDER NIVEAU

Deze recreatieve tocht is voor iedereen, van klein tot groot en van jong tot oud. De instap is 3,5 of 5 km voor bixie-ruiters tot 13 jaar. Ga je meedoen als oefen-wedstrijd deelnemer, dan is de instap 5 km. Wil je meer? 13 kilometer geeft een stuk meer uitdaging. 

WAT MOET JE VERDER NOG WETEN?

De tocht is op 16 juli 2023 in Elsloo bij Hotel De Vrije Vogel.  Na aanmelden krijgt u een routebeschrijving naar het evenementen terrein. Na afloop zal de uitslag op deze website gepubliceerd worden. In de algemene voorwaarden kunt u alle voorwaarden voor deelname nog eens rustig doorlezen. 

Verdere informatie?

Voor vragen kan je 24/7 mailen met info@horseout.nl We proberen dan dezelfde dag nog terug te mailen. Ook via onze Facebook-Messenger kan je berichten naar ons sturen. 

Overnachten

Vind je het nou te ver rijden naar het hoge noorden? Boek dan een overnachting met stal bij B&B hotel De Vrije Vogel